Cum sa bei cafea la tine acasa, ca la cafenea! [RO]


am6244-3728

Salutare!

Nu de mult am citit un articol pe internet care mi-a captat atenţia şi anume programul de somn pe care îl au marile personalităţi ale lumii. Ce aveau toţi în comun este era faptul că toţi se trezeau extrem de devreme, tocmai pentru a putea să aibă mai mult timp pentru afacerile lor.

Mi s-a părut foarte interesantă abordarea şi am decis să încerc şi eu, să văd ce rezultate are. Priam6244-3814mele două zile au decurs ok, eu trezindu-mă la 6 dimineaţa şi fiind activ pe toată perioada zilei dar de la a 3-a zi deja am început să dau mici semne de oboseală.

Încăpăţânat fiind din fire, nu am vrut să renunţ ci am decis să caut nişte remedii pentru a mă ajuta să trec prin zi şi primul lucru sprecare mi-am îndreptat atenţia a fost cafeaua. Se ştie de când lumea că această licoare, chiar face minuni atunci când vine vorba de ridicarea nivelului de energie aşa că am început să ma documentez temeinic despre acest subiect. Am citit despre cafea, tipuri, origini, procesare şi ambalare. Despre diversele metode de preparare ale cafelei, clasice şi moderne, la espressor sau alternative şi pot să spun că mi-am schimbat complet părerea despre cafea.

Ce mă interesa pe mine era cum să fac să am cafea de calitate la mine acasă, cât mai repede şi fără prea mult efort din partea mea. După îndelungi căutări pe diferite site-uri de electronice şi electrocasnice, l-am găsit! Sufletul meu pereche în ceea ce priveşte aportul meu de energie în fiecare zi, stătea cuminte, pe una din pagini şi aştepta cu nerăbdare să vină acasă la mine, lucru ce s-a întâmplat iar de atunci suntem de nedespărţit!

AM6244 sau “Amy” cum îi spun eu, este ultimul model din gama de espresoare automate de la Oursson iar ceea ce m-a atras la el nu este doar design-ul frumos ci şi funcţiile aparatului care sunt menite să îţi facă viaţa mai uşoară.

Atunci când vine vorba de prepararea unei cafele la espressor, fie el profesional sau casnic, trebuie să aveţi în vedere următorii parametrii:

* cafeaua să fie de calitate cât mai bună şi măcinată cât mai proaspăt

* temperatura apei să fie foarte ridicată (dar să nu fiarbă)

* presiunea apei care pătrunde prin cafea să fie constantă

În ceea ce priveşte calitatea cafelei, acest lucru se poate rezolva uşor, există nenumărate tipuri de cafea în am6244-3818lume care mai de care mai aromate, cu origini diferite, metode de recoltare, procesare, etc. Nu rămâne decât să o căutaţi pe cea care credeţi că se potriveşte cel mai bine cu personalitatea dumneavoastră şi să o alegeţi pe aceea. La mine a fost foarte simplu, am mers la sigur cu Bellisima, o cafea ce am încercat-o şi în trecut în localurile din Braşov.

Un alt aspect foarte important este măcinarea cafelei care trebuie făcută exact în momentul în care preparaţi cafeaua. Motivul principal este că oxigenul este duşmanul de temut al cafelei iar dacă este în contact cu ea pentru mai mult timp, particularităţile aromatice ale cafelei se pierd. Cu acest espresor, nu veţi avea niciodată acest inconvenient, deoarece este echipat cu o râşniţă de ceramică de ultimă generaţie care macină în timp foarte scurt orice tip de cafea! Mai mult decât atât, puteţi alege şi gradul de măcinare al cafelei, un lucru foarte util, având în vedere că anumite tipuri de cafele necesită anumite grade de măcinare.

Dacă aveţi cafea gata măcinată, nu vă impacientaţi, acest espressor are şi posibilitatea de a prepara acest tip de cafea, lucru pe care eu personal nu l-am mai întâlnit la aparatele de genul acesta.

Presiunea este unam6244-3839 alt aspect crucial atunci când vine vorba de prepararea băuturilor la espressor deoarece ea este responsabilă de extracţia corectă a cafelei. Practic, apa este forţată să treacă printr-un pat de cafea într-un anumit interval de timp. (care poate fi pre-setat la acest aparat)

Cu cât presiunea este mai ridicată, cu atât extragerea este mai eficientă. În cazul nostru, aparatul are o caracteristică unică de 19 bari în pompă, ce asigură un flux stabil al apei dar şi o infuzie corectă a cafelei.

În mod clar, un espresso sau derivatele calde ale acestuia trebuie să fie fierbinţi dar acest espressor vine şi în întâmpinarea persoanelor care sunt sensibile şi care preferă băuturile mai puţin fierbinţi, având 3 grade de temperatură: “low”, “medium” şi “high”. Mai mult decât atât, partea de sus unde stau ceştile este încălzită, astfel fiecare ceaşcă din care vă savuraţi cafea este în parametrii am6244-3825optimi, fiind perfect încălzită. Capătul espressor-ului este reglabil, aşa că dacă vreţi să înlocuiţi clasicele ceşti de espresso cu unele mai mari sau chiar pahare, puteţi face acest lucru foarte lejer, iar dumneavoastră vă puteţi bucura de un “latte” ca la carte.

Ce mi-a plăcut iarăşi la acest aparat este că poate fi setat în funcţie de preferinţele fiecăruia. Dacă alegeţi să luaţi acest espressor pentru birou, fiecare dintre utilizatori îşi poate preseta toate opţiunile în materie de cafea iar “Amy” va reţine acest lucru, făcându-vă viaţa corporatistă mai uşoară!

Espresso-ul poate fi “strong”, “mild” şi “normal”, pentru cei care vor o experienţă inedită şi mai mult decât atât se poate regla volumul de apă pe care să îl conţină, astfel putând atinge foarte uşor tipurile de “ristretto”, “normale” sau “lungo”.

Dacă faceţi parte din gama celor care iubesc mariajul dintre lapte şi cafea, atunci espressor-ul acesta este exact ceea ce vă trebuie! Cufuncţii de spumare a laptelui multiple, puteţi alege ca “lam6244-3735atte-ul” sau “cappuccino-ul” dumneavoastră să fie făcut cu spumă sau cremă, toate aceste detalii fiind doar la un buton distanţă. Deasemenea şi cantitatea de lapte pe care alegeţi să o folosiţi poate fi setată automat.

Ce este interesant este că laptele poate fi extras din orice recipient printr-un mic furtun (graţie presiunii mari ce o poate exercita pompa) care apoi are o funcţie auto-curăţare, scutindu-vă de alte eforturi suplimentare.

Că tot veni vorba de funcţii suplimentare, acest aparat are şi nişte programe de autocurăţare eficientă şi decalcifiere, care se pot face ori de câte ori aveţi nevoie, puteţi chiar să îl şi programaţi să facă el acest lucru singur. Mai mult decât atât, atunci când îl porniţi, din proprie iniţiativă parcurge un scurt modul de curăţăre, tocmai ca voi să aveţi parte o cafea excelentă.

Una peste alta, espressor-ul acesta este o binecuvântare pentru consumatorii de cafea, având toate caracteristicile necesare unui aparat perform ant şi îl recomand tuturor celor ce îşi caută un surplus de energie în acele zile epuizante sau cafengiilor care vor pur şi simplu să bea o cafea bună, preparată corect.

Spor la (de)gustat,

Mihai

2 Responses

  1. Recomand cafeaua Pasion del Barista Încearcă și te vei convinge :)
  2. Mihai Fetcu
    Salutare Alex! Mulţumim pentru comentariu! Păi în cazul acesta, te aşteptăm să ne trimiţi o mostră să vedem despre ce este vorba! :> Toate bune!

Leave a comment