Cu bucurie vă anunţăm că acum două zile am avut ultima şedinţă din cadrul sesiunii “Spirits Mentoring”! A fost un proiect minunat la care am lucrat cu drag şi care ne-a adus multe bucurii. Am avut ocazia şi de data aceasta să dăm peste oameni frumoşi, pasionaţi care au făcut multe sacrificii pentru a fi prezenţi la cursurile noastre!
Am avut colegi care au venit de la Bucureşti, Băcău, Constanţa şi din jurul Braşovului. Să ştiţi că aceste lucruri nu s-ar face dacă nu ar fi oameni din breasla noastră care nu şi-ar dori mult mai mult de la viaţă şi care vor să se perfecţioneze continuu. Încă o dată, bartending-ul din România este pe drumul cel bun!
În cadrul acestui seminar am vorbit despre foarte multe lucruri! Unele au ţinut de lumea barului, altele nu. Am abordat materii precum geografie, biologie, fizică, chimie, limbi străine, etc. Cine spune că a fi barman, nu este lucru complicat, se înşeală amarnic! Acesta a fost şi unul din motivele pentru care am conceput această serie de seminarii, pentru a ne întări bagajul de cunoştiinţe. Atât noi, cât şi participanţii.
Se spune că un barman profesionist trebuie să ştie minim 3 lucruri despre fiecare băutură din spatele său aşa că ne-am axat pe acest lucru foarte mult! Aşa cum v-am obişnuit la fiecare curs de-al nostru, informaţie a fost foarte multă dar în acelaşi timp şi interesul a fost pe măsură!
Ce ne-a bucurat foarte mult este că odată cu finalul acestui proiect, am avut şi primele două “token-uri Bar D.O.M.E” completate! Primii barmani care vor fi participanţi la mega-evenimentul din Decembrie vor fi Armand Barbu şi Vlad Marinescu! Oare cine va mai urma?
Pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, vă lăsăm un video cu Vlad, care îşi completează tokenul! Felicitări! :>
Am primit foarte multe întrebări legate de aceste seminarii aşă că am conceput o mică statistică pentru a putea răspunde la toate întrebările! :>
Aşadar, pe parcursul celor 8 şedinţe s-au întâmplat următoarele:
-au fost în total 24 de ore de teorie şi degustare
-s-au degustat 81 de băuturi diferite
-s-au băut 110 L de apă
-au fost în total 87 de participanţi
-s-au umplut 2 caiete ale cursanţilor cu informaţii din cadrul seminariilor
-s-au printat 77 de foi A4 faţă-verso care au fost completate integral de către participanţi
- au fost multe râsete şi veselie
- s-au legat noi prietenii
Au fost 8 săptămâni nebune, iar pe calea aceasta vrem să mulţumim mai multor oameni!
Mulţumim în primul rând tuturor participanţilor: Paul Ilie, Albert David, Robert Trubwasser, Mihaela Delibaş, Moko, Bertalan Andrei, Cambozie Cosmin, Armand Barbu, Bogdan Stanciu, Lucian Turcu, Vlad Marinescu, Tudosă Cătălin, Răzvan Tache, Jibu Alin, Nicolae Gabriel, Alex Milcu, Mădălina. Fără voi, munca noastră nu ar mai avea sens!
Deasemenea, mulţumim tuturor brand-urilor (de acasă dar şi din afară) pentru suportul oferit dar şi şi distribuitorilor naţionali (PPD, BDG, Pernod Ricard, Way Out, Fabbri, DPC Horeca) care ne-au dat o mână de ajutor în realizarea acestor seminarii!
Nu în ultimul rând, avem o secţiune de *mulţumiri speciale* care se îndreaptă către Radu Vona, Mihai Luca, Andrei Gusidi, Adrian Grigore, Marian Munteanu, Jucan Sebastian Bogdan, Jucan Claudiu & Lucian Dan. Am mai spus-o în nenumărate rânduri şi o să o mai spunem de fiecare data, dar datorită oamenilor ca voi, lumea barului din România este un pic mai bună!
Atât deocamdată, ne auzim în curând cu alte noi lucruri din lumea barului!
Rămâneţi pe frecvenţă,
Echipa Bar D.O.M.E
P.S: Pentru cei care nu aţi reuşit să ajungeţi, vă lăsăm mai jos o listă cu toate produsele degustate, asta doar aşa, ca să vedeţi ce aţi pierdut! :>
Vodka
Cîroc
Ketel 1 325
Wyborowa Exquisite
Belvedere
Absolut Elyx
Arbikie Chilli
Gin
Bulldog
Tanquerai no. 10
Sabatini
The Botanist
Elephant
Xoriguer
Bordiga
Jodhpur
Filliers Oude Graanjenever
Rom & Cachaça
Novo Fogo Silver
Botran Reserva Blanca
Relicario
Havana Club 7 Años
Angostura 1919
Mount Gay Black Barrel
Ron Barcelo Añejo
Pusser’s Navy Rum 15 YO
Zacapa Sistema Solera 23 Centenario
Botran 18 YO Solera 1893
Tequila & Mezcal
Jose Cuervo Especial
Jose Cuervo Especial Reposado
Olmeca Blanco
Olmeca Reposado
Don Julio Blanco
Don Julio Reposado
Zignum Silver
Zignum Reposado
Brandy & Cognac
Demonio de los Andes
Szekely Filok
Ronner Grappa Delicata
Nardini Aquavite Riserva
Marc de Champagne
Metaxa 12
Hennessy V.S
Martell V.S
Martell V.S.O.P Medaillon
Whisk(e)y
Woodford Reserve
Bulleit
Bulleit Rye
Bushmills
The Famous Grouse
Johnnie Walker Gold Label Reserve
The Maccalan Amber
Talisker 10 YO
Monkey Shoulder
Dalwhinnie 15 YO
Octomore
Bitters, aperitive & vinuri fortifiate
Ramazzoti Aperitivo
Enrico Toro Aperitivo
Cynar
Amaro di Angostura
Bordiga Biter
Mancino Secco
Mancino Bianco Ambrato
Mancino Chinato
Bordiga Rosso
Bordiga Extra Dry
Dow’s Fine White Port
Porto Armillar Rosé
Ferreira 10 YO Tawny Port
Gonzales Byass Nectar – Pedro Ximenez
Lichioruri
Wenneker Rhubarb
Bloody Island
Amérie
The Bitter Truth Violet
Biggalet Verveine
Centerba Toro Dolce
Nardini Acqua di Cedro
Strega
Herbas de Menorca
Grand Marnier
Beirão
Ruby Blue Chilli
Jade Perique