Sfârşit de capitol! [RO]

afis site_optSalutare,

Cu bucurie vă anunţăm că acum două zile am avut ultima şedinţă din cadrul sesiunii “Spirits Mentoring”! A fost un proiect minunat la care am lucrat cu drag şi care ne-a adus multe bucurii. Am avut ocazia şi de data aceasta să dăm peste oameni frumoşi, pasionaţi care au făcut multe sacrificii pentru a fi prezenţi la cursurile noastre!

Am avut colegi care au venit de la Bucureşti, Băcău, Constanţa şi din jurul Braşovului. Să ştiţi că aceste lucruri nu s-ar face dacă nu ar fi oameni din breasla noastră care nu şi-ar dori mult mai mult de la viaţă şi care vor să se perfecţioneze continuu. Încă o dată, bartending-ul din România este pe drumul cel bun!

În cadrul acestui seminar am vorbit despre foarte multe lucruri! Unele au ţinut de lumea barului, altele nu. Am abordat materii precum geografie, biologie, fizică, chimie, limbi străine, etc. Cine spune că a fi barman, nu este lucru complicat, se înşeală amarnic! Acesta a fost şi unul din motivele pentru care am conceput această serie de seminarii, pentru a ne întări bagajul de cunoştiinţe. Atât noi, cât şi participanţii.

Se spune că un barman profesionist trebuie să ştie minim 3 lucruri despre fiecare băutură din spatele său aşa că ne-am axat pe acest lucru foarte mult! Aşa cum v-am obişnuit la fiecare curs de-al nostru, informaţie a fost foarte multă dar în acelaşi timp şi interesul a fost pe măsură!

Ce ne-a bucurat foarte mult este că odată cu finalul acestui proiect, am avut şi primele două “token-uri Bar D.O.M.E” completate! Primii barmani care vor fi participanţi la mega-evenimentul din Decembrie vor fi Armand Barbu şi Vlad Marinescu! Oare cine va mai urma?

Pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, vă lăsăm un video cu Vlad, care îşi completează tokenul! Felicitări! :>

Am primit foarte multe întrebări legate de aceste seminarii aşă că am conceput o mică statistică pentru a putea răspunde la toate întrebările! :>

Aşadar, pe parcursul celor 8 şedinţe s-au întâmplat următoarele:

-au fost în total 24 de ore de teorie şi degustare

-s-au degustat 81 de băuturi diferite

-s-au băut 110 L de apă

-au fost în total 87 de participanţi

-s-au umplut 2 caiete ale cursanţilor cu informaţii din cadrul seminariilor

-s-au printat 77 de foi A4 faţă-verso care au fost completate integral de către participanţi

- au fost multe râsete şi veselie

- s-au legat noi prietenii

Au fost 8 săptămâni nebune, iar pe calea aceasta vrem să mulţumim mai multor oameni!

Mulţumim în primul rând tuturor participanţilor: Paul Ilie, Albert David, Robert Trubwasser, Mihaela Delibaş, Moko, Bertalan Andrei, Cambozie Cosmin, Armand Barbu, Bogdan Stanciu, Lucian Turcu, Vlad Marinescu, Tudosă Clipboard01_optCătălin, Răzvan Tache, Jibu Alin, Nicolae Gabriel, Alex Milcu, Mădălina. Fără voi, munca noastră nu ar mai avea sens!

Deasemenea, mulţumim tuturor brand-urilor (de acasă dar şi din afară) pentru suportul oferit dar şi şi distribuitorilor naţionali (PPD, BDG, Pernod Ricard, Way Out, Fabbri, DPC Horeca) care ne-au dat o mână de ajutor în realizarea acestor seminarii!

Nu în ultimul rând, avem o secţiune de *mulţumiri speciale* care se îndreaptă către Radu Vona, Mihai Luca, Andrei Gusidi, Adrian Grigore, Marian Munteanu, Jucan Sebastian Bogdan, Jucan Claudiu & Lucian Dan. Am mai spus-o în nenumărate rânduri şi o să o mai spunem de fiecare data, dar datorită oamenilor ca voi, lumea barului din România este un pic mai bună!

Atât deocamdată, ne auzim în curând cu alte noi lucruri din lumea barului!

Rămâneţi pe frecvenţă,

Echipa Bar D.O.M.E

P.S: Pentru cei care nu aţi reuşit să ajungeţi, vă lăsăm mai jos o listă cu toate produsele degustate, asta doar aşa, ca să vedeţi ce aţi pierdut! :>

Vodka

Cîroc

Ketel 1 325

Wyborowa Exquisite

Belvedere

Absolut Elyx

Arbikie Chilli

 

Gin

Bulldog

Tanquerai no. 10

Sabatini

The Botanist

Elephant

Xoriguer

Bordiga

Jodhpur

Filliers Oude Graanjenever

 

Rom & Cachaça

Novo Fogo Silver

Botran Reserva Blanca

Relicario

Havana Club 7 Años

Angostura 1919

Mount Gay Black Barrel

Ron Barcelo Añejo

Pusser’s Navy Rum 15 YO

Zacapa Sistema Solera 23 Centenario

Botran 18 YO Solera 1893

 

Tequila & Mezcal

Jose Cuervo Especial

Jose Cuervo Especial Reposado

Olmeca Blanco

Olmeca Reposado

Don Julio Blanco

Don Julio Reposado

Zignum Silver

Zignum Reposado

 

Brandy & Cognac

Demonio de los Andes

Szekely Filok

Ronner Grappa Delicata

Nardini Aquavite Riserva

Marc de Champagne

Metaxa 12

Hennessy V.S

Martell V.S

Martell V.S.O.P Medaillon

 

Whisk(e)y

Woodford Reserve

Bulleit

Bulleit Rye

Bushmills

The Famous Grouse

Johnnie Walker Gold Label Reserve

The Maccalan Amber

Talisker 10 YO

Monkey Shoulder

Dalwhinnie 15 YO

Octomore

 

Bitters, aperitive & vinuri fortifiate

Ramazzoti Aperitivo

Enrico Toro Aperitivo

Cynar

Amaro di Angostura

Bordiga Biter

Mancino Secco

Mancino Bianco Ambrato

Mancino Chinato

Bordiga Rosso

Bordiga Extra Dry

Dow’s Fine White Port

Porto Armillar Rosé

Ferreira 10 YO Tawny Port

Gonzales Byass Nectar – Pedro Ximenez

 

Lichioruri

Wenneker Rhubarb

Bloody Island

Amérie

The Bitter Truth Violet

Biggalet Verveine

Centerba Toro Dolce

Nardini Acqua di Cedro

Strega

Herbas de Menorca

Grand Marnier

Beirão

Ruby Blue Chilli

Jade Perique

No Comments Yet.

Leave a comment