Just add Andra [RO]

 

Salutare!

Aşa cum v-am obişnuit în ultimii ani, această perioadă o dedic în totalitate sexului frumos şi de fiecare dată caut câte o persoană care pe mine mă inspiră şi care are ceva de oferit lumii.

Astăzi o am drept invitată pe Andra Drăgan, o braşoveancă get-beget, prezentă mai tot timpul în topurile din România în ceea ce înseamnă lumea barului.

La sfârşitul lunii Ianuarie, a fost desemnată campioana României în cadrul concursului “Diplomatico World Tournament”. Deşi este foarte ocupată cu munca în spatele barului (Flair Angel) şi cu numeroasele proiecte pe care le derulează prin ţară, am reuşit să smulg câteva vorbe de la ea pentru a realiza interviul de mai jos. Ce a ieşit, vă las pe voi să descoperiţi!

  1. Bună Andra şi mulţumim că ai acceptat invitaţia noastră. Cum ai ajuns în această industrie a “bărbaţilor” şi cum reuşeşti să te menţii în top?

Hello! Hmm....îmi place să cred că industria asta "a bărbaţilor" m-a căutat pe mine şi nu invers! Nu mi-am dorit sau imaginat că o sa lucrez în bar, până nu m-am găsit înconjurată de prieteni barmani, atât de pasionaţi încât se transformau efectiv în spatele barului.

După câteva tatonări din partea lui Bufu şi Claudiu, am participat la “Complete Bar Training”, un curs organizat de “Exquisite Bar Solutions” în Bucuresti, şi de atunci bartending-ul a rămas o parte din mine

Oamenii cu care am lucrat şi lucrez în continuare, m-au învăţat că singurul sens de mers în bartending este în sus! Când mă uit înapoi, încerc să găsesc cel puţin un aspect în care am evoluat şi unul la care mai am de lucrat (de obicei al doilea e cel mai uşor de găsit pentru că sunt foarte critică cu mine).

  1. În ultima perioadă sunt multe persoane care spun că în ziua de azi, a fi barman a devenit deja un stil de viaţă. Cum vezi tu acest lucru?

Cred că orice lucru de care eşti destul de pasionat, poate deveni un stil de viaţă. Eu una, am văzut şi văd în continuare cum îmi schimbă viaţa, atât pe plan profesional cât şi personal. “One beautifull hell of a ride!” 😀

  1. Cum decurge o zi normală pentru tine?

Nu prea ştiu ce înseamnă o zi normală! Nu îmi place monotonia, acesta fiind un alt motiv pentru care am fost atrasă de la început de lumea bartending-ului. Aşa că activităţile mele zilnice se schimbă în funcţie de ce evenimente am în viitorul apropiat, pentru ce competiţii trebuie să mă pregătesc şi aşa mai departe Pot să am o seară liniştită la “Flair Angel”, cu câţiva oaspeţi la bar, pe care trebuie să îi recuceresc de fiecare dată când revin, sau să creez o nouă experienţă interesantă pentru cei care au venit pentru prima oară. În acelaşi timp, pot să fiu plecată să livrez băuturi concept pentru 2000 de oameni pe plajă la Mamaia, la evenimente precum “Tastemakers” unde am avut plăcerea să lucrez ultimele două veri alături de colegii de la agenţie sau alţi barmani de top din ţară. În restul săptămânilor, se întâmplă să prezint partea de “Mixology” în cadrull training-ului care m-a adus în această lumea a barului. “Life is like a box of chocolate, you never know what you gonna’ get!”

  1.  Ce sfaturi ai pentru domnişoarele care ar vrea să urmeze calea barului?

Domnişoarelor, nimic frumos şi care merită, nu este uşor de obţinut! În bartending nu există două scări, una pentru barbaţi, una pentru femei. Cu toţii urcăm aceleaşi trepte, doar că în funcţie de calităţile si atuurile fiecăruia şi cum ştim să ne folosim de ele, urcăm pe unele mai rapid şi pe altele mai greu. De asemenea, nu încercaţi să intraţi într-o aşa-zisă lume a barbaţilor, renunţând la ceea ce vă face femei: eleganţa poate fi o armă puternică în spatele barului.

 

  1. Acum la final, ne poţi oferi o reţetă de-a ta pentru un cocktail destinat doamnelor şi domnişoarelor?

Nu am facut vreodată o băutură destinată unui anume sex. Cred cu tărie că există gusturi diferite, dar fie bărbat, fie femeie, putem aprecia şi savura cu toţii orice fel de distilat, atât timp cât este mixat corect. Şi ca să încurajez doamnele şi domnişoarele să îşi depaşească zona de comfort, vin cu o băutură pe bază de whiskey, servită într-un pahar de tip “Fancy Goblet”, ce are ca decor o felie de măr deshidratată şi boabe de tonka rase deasupra ei. Aşadar, rugaţi barmanul vostru preferat să adauge într-un shaker: 50 ml de bourbon, 10 ml de sirop tonka, 20 ml de suc proaspăt de lămâie, 20 ml de vermut roşu, 40 de ml de suc de mere şi 5 ml sirop de migdale. Rezultatul? Încercaţi şi o să vedeţi! :>

Spor la (de)gustat,

Andra

 

No Comments Yet.

Leave a comment