Ce bem vara asta? [RO]

Salutare!

Ştiu că odată cu venirea verii, cu toţii încercăm să ne răcorim cu fel şi fel de băuturi. Dacă sunteţi şi voi în aceeaşi situaţie ca şi mine, atunci vă invit să citiţi mai jos câteva din recomandările mele pentru vara aceasta. Cu sau fără gheaţă, aceste băuturi vă vor face să uitaţi de căldura de afară şi garantat vă vor încânta papilele gustative. În ordine absolut aleatorie, propunerile mele sunt:

Cafea – Metode alternative

Te-ai săturat de băuturile pe bază de cafea preparate la espressor? Nici o problemă! Noul val al cafelei aduce cu el noi şi noi metode alternative de preparare ale cafelei. Poţi încerca un V60, Aeropress, Chemex sau de ce nu un “Cold Brew”. Aceasta din urmă este o băutură obţinută prin infuzarea cafelei cu apă rece sau la temperatura camerei pentru o perioadă de câteva ore. Reţele pentru această băutură pot varia dar rezultatul obţinut este numai bun de servit simplu sau în mixuri: încercaţi cu apă tonică, preferatul meu, sau cu limonadă!

Red Espresso

Sunt convins că aţi auzit cu toţii despre espresso. Îl puteţi găsi prin majoritatea cafenelelor din Braşov dar în ultima perioadă, oamenii care nu sunt fani ai cafelei au ajuns să îndrăgească acest produs. Red espresso, nu este de fapt un espresso ci este un ceai rooibos African care este prăjit şi măcinat la aceeaşi granulaţie precum cafeaua folosită la prepararea unui espresso. Este singurul ceai ce se poate prepara la espressor. Are o aromă intensă şi chiar puteţi să vă bucuraţi de el în mixuri precum “Red Cappuccino” sau “Red Latte”.

Gin Tonic

Cu siguranţă aţi băut cu toţii cel puţin o dată această băutură, dar aţi încercat-o în stil “iberic”? În Spania, ginul tonic este ridicat la nivel de artă iar pe lângă gin şi apă tonică puteţi adauga suc de lime, fructe proaspete sau condimente. Mai mult decât atât puteţi opta pentru un gin aromatizat sau de ce nu o apă tonică aromatizată. În momentul de faţă, în Braşov la mare căutare este ginul aromatizat cu gutui şi apa tonică aromatizată cu hibiscus sau busuioc. Încercaţi un astfel de gin tonic şi vă garantez că nu vă veţi mai întoarce la cel clasic!

Cedrata, Chinotto, Kvass

Dacă simţiţi o schimbare în meniul vostru de băuturi tip “long-drink”, atunci am 3 variante senzaţionale pentru voi în materie de băuturi carbogazoase, perfecte pentru un mariaj cu băutura voastră distilată preferată.

Cedrata este o băutură carbogazoasă din Italia ce are aroma predominantă de “cedro”, o specie de citrică ce se găseşte în Calabria, Italia. Are o aromă fresh şi este numai bună de combinat cu vodka şi/sau ginul.

Chinotto este tot o specie de citrice, care creşte predominant în Sicilia iar iniţial se spune că a apărut ca şi o mutaţie genetică a binecunoscutei portocale amare. Deşi este relativ mic acest fruct, (este de dimensiunea unei mingi de ping-pong) este foarte aromat, astfel deveniind ingredientul principal dintr-o celebră băutură italienească ce face furori încă din anii ‘50 şi anume Chinotto. Aceasta poate fi combinată de succes cu un whiskey maturat sau chiar un brandy.

Kvass-ul este o băutură obţinută prin fermentarea pâinii de secară şi se bucură de popularitate în mod deosebit în Rusia şi ţările din centrul şi estul Europei. Are o concentraţie alcoolică foarte mică (1-2%) şi poate fi aromatizată cu fructe, ierburi sau stafide. Dacă sunteţi în căutarea unei variante mai uşoare pentru celebra băutură “Cuba Libre”, ei bine, aflaţi că romul şi kvass-ul fac casă bună. Nu trebuie decât să adăugaţi gheaţă şi lime!

Acestea sunt recomandările mele pentru vara ce vine şi cel mai interesant lucru legat de toate exemplele de mai sus este faptul că toate se găsesc la Braşov! Pe această cale vă invit să ieşiţi la un “safari” prin locaţiile din Braşov şi să le încercaţi!

Spor la (de)gustat,

Mihai Fetcu

Articolul original îl găsiţi aici!

No Comments Yet.

Leave a comment