PE REPEDE ‘NAINTE: GEOMETRIE

Salutare!

Unii ascultă podcasturi, alții urmăresc video-uri inspiraționale, alții apelează la un “motivational coach”. Fiecare dintre noi are rețeta sa proprie pentru a se dezvolta….

Pentru mine nu funcționează cele de mai sus! Deşi consum cu regularitate podcasturi, ele sunt strict pentru informare, pentru a fi la curent cu domeniile care mă interesează.

În rest, motivația o iau din trecut. Din trecutul meu, ȋn care eu eram un nimeni. Nu că aş fi acum mare sculă ȋn basculă, ȋn cel mai bun caz, sunt un “nimeni celebru”, cum spune mister Cheloo de la Paraziții.

Acu’ ceva ani, lucram la un hotel. Aveam 20 de ani, veneam dintr-un mediu total diferit de cel ȋn care mă aflu astăzi şi m-am trezit brusc peste noapte că lucram ȋn restaurant. Eram cel mai nou, nu ştiam să duc două farfurii…

Deşi am primit o grămadă de suport din partea echipei, au fost şi unii care deşi vedeau că ȋncerc să ajung la mal, ȋmi mai puneau câte un bolovan ȋn ghiozdan, ca să fie siguri că mă duc la fund.

“Necalificatule” a fost o bună perioadă de timp al doilea prenume al meu. Nu mi-a plăcut, dar mi l-am asumat. Eram “the underdog”, nu ştiam să fac nimic şi de aici a apărut prima motivație! Să scap de apelativul acesta aşa că m-am dus să fac un curs. După care a urmat un alt curs, un seminar, un training, o prezentare, alte activități, ş.a.m.d…

Asta m-a motivat atunci pe mine, să nu mai fiu pus ȋn poziția aceea. Să demonstrez colegului/colegilor că pot, că ştiu, că sunt demn de a fi ȋn cercul lor.

După câteva “calificări”, am fost acceptat şi mi-am dat seama că cercul lor de fapt e un oval. Că are un defect din fabrică care nu poate fi remediat, aşa că am ȋnceput să-mi construiesc propriul cerc, la care lucrez şi astăzi. Nu este perfect, de aceea invit doar oameni care pot să ȋl ȋmbunătățească. Nu ştiu dacă ȋl voi finaliza vreodată, dar ce ştiu sigur este faptul că nu meseria face cercul, ci oamenii care fac parte din el.

Meseriaş sau nu, dacă nu eşti om, ȋn orice cerc te-ai duce, mereu se va deforma…

Tu de unde ȋți iei proteinele?  

Toate cele bune,

Mihai Fetcu

No Comments Yet.

Leave a comment