„Bună seara la toată lumea…” [RO]

"La toată lumea", în afară de:

* Barmanii care nu au niciodată mentă în bar atunci când le ceri un Mojito de pe meniu! Cum se face că de ani de zile nu aţi reuşit să mergeţi până la un super-market să luaţi câteva caserole? :>

* Cei care prepară „expresso” şi alte derivate de cafea „wow!” precum: expresso dublu lung, cafea lungă cu lapte, etc.

* Barmanii care încă mai flambează shot-uri! Suntem în 2019! Există şi alte metode prin care vă puteţi distra oaspeţii! Nu e musai să le puneţi viaţa în pericol la fiecare 5 minute...

* Proprietarii de localuri care mereu merg să împrumute chestii de prin vecini! Astăzi şerveţele, mâine lime, poimâine gheaţă şi tot aşa... Nu ar fi mai simplu dacă şi-ar gestiona mai bine afacerea? Ṣtiţi voi, pe Facebook, mereu totul e ţiplă! :>

* Cei care nu găsesc niciodată loc la masă! Intră, le spui că sala este rezervată pentru un eveniment privat şi nu sunt mese disponibile iar ei te întrebă: „şi noi unde stăm?”

* Cei care dau salarii „motivante”! Ṣtiaţi că un mediu de lucru non-toxic, bazat pe sinceritate, guvernat de o conducere responsabilă bate oricând un salariu motivant?

* Cei care îşi măresc echipa! De câteva ori pe an. În fiecare an. Dacă ar fi să ne luăm după anunţurile de pe internet, sunt unele localuri care acum ar trebui să aibă 34234234234 de angajaţi. Nici nu vreau să mă gândesc cum se descurcă cei de la Resurse Umane...

* Cei care ar mai bea ceva repede, chiar dacă programul de funcţionare s-a finalizat în urmă cu două ore şi tu eşti cu mopul în mână.

* Cei care sunt un fel de brand ambasadori! Păi sunteţi sau nu sunteţi? Mergând pe logica asta şi un Logan este un fel de Mercedes, nu? Doar sunt ambele maşini.

* Cei care decid să îşi diversifice colecţia de distilate şi ustensile de bar din portofoliul altora! Vedeţi că au început înscrierile la Popa Ṣapcă...

* Cei care te sună să le duci marfă URGENT! Cum se face că de fiecare dată rămâi în pană? Oare are legătură cu faptul că nu ştii să te gospodăreşti? Că nu eşti în stare să faci un forecast săptămânal? Întreb pentru un prieten...

* Cei care vin de departe!

„-Cum? Nu aveţi mese disponibile? Păi noi am venit tocmai din Kosovo!”

„-Ne pare rău, poate era bine să sunaţi înainte să vă puneţi la drum...”

* Cei care nu înţeleg că un meniu de club ≠ meniu de restaurant. În club ai nevoie de viteză şi volume vândute, aşa că poate ar fi o idee bună să scoateţi din meniu acel „old fashioned” făcut ca la carte...

* Barmanii care încă mai iau evenimente cu 1 euro de persoană! Dragilor, dacă vreţi să „spargeţi piaţa”, încercaţi prin: servicii de calitate, băuturi echilibrate, atenţie la detalii, etc...

* Cei care aproape că te crucifică atunci când ceri zahăr la cafea! Relaxaţi-vă, ambasadorilor! V-aţi făcut datoria de a vinde mai departe o cafea specialty, luată dintr-un microlot şi care este fair trade. Acum pot să decid pe banii mei cum îmi savurez cafeaua? Mulţumesc.

* Cei care nu îşi igienizează maşinile de gheaţă! Gheaţa este ingredientul principal dintr-o băutură! Nu credeţi că ar trebui să începem curăţenia din bar cu acest minunat utilaj numit maşină de gheaţă?

* Cei care fac competiţii de bar doar de dragul de a sifona nişte bani! În realitate, lor nu le pasă de noi şi de pregătirea pe care o depunem pentru ca evenimentul lor să fie unul „instagramable”. Dacă la finalul zilei portofelul este gros şi portbajul plin, restul sunt detalii. Să mâncăm, zic! Pe gratis...

Vedeţi voi, nu am inventat eu „conceptul” de „bună seara la toată lumea”, dar cred că un duş rece din când în când, ne va face bine tuturor.

Toate cele bune

Mihai Fetcu

P.S: Acest text este un pamflet şi se va trata ca atare. Orice asemănare cu persoane reale este pur întâmplătoare.

No Comments Yet.

Leave a comment