10 motive pentru care să mergi la BRIFT! [RO]

Salutare!

Cei care mă cunoaşteţi, ştiţi că urăsc titlurile de genul acesta! X motive, reţete miraculoase, cum să faci etc…

Motivul este simplu: nu agreez deloc “click-bait-ingul” [oare am scris bine] deoarece de multe ori după ce dai click, rămâi dezamăgit. Te aştepţi la ceva şi de fapt e altceva, însă de data aceasta, titlul acestui articol este cât se poate de potrivit deoarece el reprezintă un “call-to-action” sau mai pe româneşte, dacă nu v-aţi hotărât să mergi la BRIFT, vă înşir nişte motive care (sper eu) să vă schimbe părerea.

BRIFT vine de la “Bartender România Internaţional Fair & Tale” şi este prima conferinţă/convenţie/adunare a barmanilor (şi nu numai) din România. Asta înseamnă că de săptămâna viitoare, România completează tabloul ţărilor organizatoare de astfel de evenimente, alături de ţări precum: Germania, S.U.A, Belgia, Franţa, Rusia, Ucraina, Coreea de Sud, Japonia, Portugalia, Spania şi Italia.

Acum că am lămurit aspectul acesta, haideţi să vedem de ce ar trebui să fiţi acolo! (cei care mă cunosc, ştiu că nu folosesc foarte des termenul “trebuie)

  1. Se întâmplă la noi acasă

Dacă până acum, ca să mergi la un eveniment de genul acesta aveai nevoie să îţi cauţi bilete de avion, cazare şi alte aranjamente, de data aceasta nu trebuie decât să fii la Bucureşti! Este uşor de ajuns din orice colţ al ţării şi poţi veni cu autobuz, tren, maşină personală, metrou, bicicletă sau chiar pe jos. (depinde unde locuieşti)

  1. Este organizat de către băieţii (şi fetele) de la Exquisite Bar Solutions

Fondată în 2005 (dacă ţin bine minte) agenţia Exquisite a organizat numeroase evenimente de bartending prin România dar şi prin afară. Au experienţă vastă în acest domeniu şi sunt în spatele multor proiecte mari de la noi din ţară. Mereu şi-au dorit mai mult pentru barmanii din România şi iată că după ani de pregătire, reuşesc să organizeze acest eveniment de mare amploare. Păi nu e păcat de efortul lor să nu fim şi noi acolo?

  1. Educaţia barmanilor

Harry Johnson, unul din barmanii de renume ai secolului 18 spunea că “un barman ar trebui să înţeleagă că ale sale cunoştiinţe sunt infinite” drept urmare, mereu este loc liber pe “hard-drive” nostru. O parte din educaţie ne-o facem singuri, o parte o facem din cărţi, o parte din seminarii & training-uri. Norocul vostru că la BRIFT o să aveţi parte şi de cărţi şi de seminarii şi de training-uri! Nu trebuie decât să fiţi acolo!

  1. Nume mari din industrie

Deoarece acest eveniment este unul ce se adresează tuturor barmanilor, formatul este unul internaţional, drept pentru care au fost invitaţi o serie de specialişti din lumea barului. Pe scurt, veţi avea ocazia să îi întâlniţi pe: Alex Kratena, Marian Beke, Diego Ferrari, Jason Clark, Jonathan di Vicenzo, Péter Gózon, Tim Etherington Judge, etc. Aşa că nu mai staţi pe gânduri, “polişaţi-vă” puţin engleza (dacă e cazul) şi haideţi să-i vedem!

Nu prea vă descurcaţi cu engleza? Nu e nici o problemă, sunt seminarii ce se vor derula şi în limba română, conduse de oameni bine pregătiţi de la noi. Marius Gogoaşă, Claudiu Mnerău dar şi mulţi alţii vor fi pe acolo.

  1. Comunitate

Toată lumea vorbeşte de comunitatea de barmani, să facem, să dragem, dar ce nu înţeleg mulţi este că acea comunitate se formează şi/sau se dezvoltă *DOAR* atunci când suntem împreună! Asta implică ca voi sa fiţi acolo! Puteţi stabili noi contacte, noi prietenii cu oamenii de acolo pentru că între noi fie vorba, toată “spuma” barului românesc va fi acolo.

  1. Branduri

Vor fi standuri expoziţionale unde puteţi degusta produsele lor dar şi diferite mixuri realizate de barmani de renume din România. Aşa că cine nu ar vrea să bea un cocktail cu sirop Monin preparat de Ionuţ Frangulea? (Johnny, te pun la treabă! :>)

Vor mai fi standuri cu ustensile de bar, bere, design, funcţionalitate, cafea, etc. Cine ştie? Poate următoarea ta idee pe care vrei să o pui în aplicare, se găseşte acolo!

  1. Baruri

Cele mai bine cotate baruri din Bucureşti vor fi acolo! Aşa că, în loc să mergi din loc în loc prin Bucureşti, în zona Cocktail City le vei găsi pe toate. Aşa eviţi traficul şi bei cocktail-uri delicioase. Nu ştiu cum vi se pare vouă, dar mie îmi sună a “win-win”.  În această secţiune se adăugă şi câteva localuri faimoase din Bucureşti preparatoare de cafea de specialitate, semn că toate nevoiele noastre de acolo vor fi acoperite. A, am uitat! Şi mâncare va fi acolo. Pentru toate gusturile, pentru toate buzunarele. + bere. Ce mai vreţi?

  1. Preţul

75 de lei pentru două zile! Două zile de: seminarii, drink-uri, cocktail-uri, ambianţă, etc. Nu ştiu cum e pentru voi, dar făcând o comparaţie cu alte “trade show-uri” la care am mai fost, este pomană curată!

Ultimul la care am fost, Barometer, a fost 30 de Euro biletul şi nu avea nimic inclus. Dacă vroiai să guşti ceva de la standuri, trebuia să plăteşti 5 Euro per drink, ceea ce mie mi s-a părut contraproductiv. Scopul este să guşti (nu să bei) cât mai multe lucruri (cu responsabilitate) ca să experimentezi cât mai mult.

Cei de la Drinkbox, importatorul oficial Tatratea, au pregătit 8 băuturi special concepute de barmani slovaci pentru BRIFT! Păi nu ar fi păcat să le ratăm? :>

  1. Bartender România Awards

Cine munceşte, premii agoniseşte! Pentru prima oară în România, se va introduce un sistem de premiere (pe bune) a celor mai activi oameni din spatele barului. Cine vor fi norocoşii/norocoasele care vor primii aceste distincţii? Vedem acolo, împreună! :>

  1. Ice Technology

Eu + voi + [mai mult decât] apă îngheţată! Nu vă dau mai multe detalii, vă aştept în zona M1 :>

Pe scurt sunt 10 motive, în realitate sunt mult mai multe, aşa că vă aşteptăm cu mic cu mare la prima convenţie destinată barmanilor (şi nu numai) din România!

Toate cele bune,

Mihai

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment